Steven Sinofsky, guru-ul Windows pleaca de la Microsoft

Steven Sinofsky, guru-ul Windows pleaca de la Microsoft

Steven Sinofsky,directorul pentru divizia de Windows pleaca de la Microsoft chiar incepand de astazi. Aceasta veste vine in mod neasteptat, mai ales ca nu am auzit pana acum de nici una din posibilele probleme interne ale lui Microsoft.

Steven Sinofsky

Julie Larson-Green este cea care isi va asuma rolul pe care Steven l-a detinut pana acum, ramanand astfel directorul pe operatiuni hardware si software pentru Windows. Nu a fost oferit nici un motiv pentru plecarea sa,  Singurul lucru pe care l-a spus a fost „Imi este imposibil sa numar binecuvantarile primite pe parcursul anilor petrecuti la Microsoft. Sunt placut impresionat de profesionalismul si generozitatea tuturor celor cu care am avut norocul sa lucrez la aceasta companie.”

Steve Ballmer a mentionat si el ca „este recunoscator pentru anii de munca depusi de Steven in cadrul Microsoft”. Sinofsky avea o reputatie cum ca ar fi destul de greu de lucrat cu el, insa era un lider de exceptiei al diviziei de Windows. El a fost cel din spatele lui Windows 7, sistemul de operare care a readus Microsoft pe o panta ascendenta si a continuat rolul asumat si cu Windows 8. Sinofsky a lucrat la Microsoft inca din 1989, iar Julie Larson din 1993.

Singura mentiune a acestuia a fost ca plecarea sa nu are de a face cu rezultatele Microsoft fie ca e vorba de cele pozitive sau negative ci vizeaza niste probleme personale.

Citește și: