Stephen Hawking lucreaza cu o noua creatie: Big Brain – super computer

, 16 Iun, 11:20

power-of-the-brain1

Daca tot este considerat de multi oameni de stiinta Einstein-ul generatiei noastre, marele fizician englez Stephen Hawking, in momentul in care nu lucreaza la o noua carte, se pare ca are in vedere un nou super computer.

Big Brain este numele noului computer a lui Hawking – un sistem care deja este infatisat ca „cel mai mare super computer cu memorie partajata”. SGI UV 2 este numele de cod al sistemului, dupa ce SGI UV 1, versiunea initiala a proiectului, avea aproximativ 50% din performantele noului sistem. Creat de cei de la SGI, acestia din urma se mandresc de colaborarea cu Hawking, motiv pentru care i-au si oferit acestuia primul exemplar SGI UV 2.

SGI UV 2 este un super computer construit pe platforma Intel cu 4096 core-uri Sandy Bridge, 64 Terrrabytes de memorie si o rata maxima de transfer de 4 TB/s. Incercand sa traduca performanta monstrului in termeni mai usor de inteles, creatorul a afirmat ca intreaga Biblioteca a Congresului American ar putea fi inregistrata in mai putin de 3 secunde. Procesoare Intel Xeon E5 stau la baza platformei iar partea de software este asigurata de o distributie cat mai curata de Linux.

Despre noul super computer, Hawking a afirmat ca va mentine in frunte cercetatorii englezi cand vine vorba de studiile din domeniul cosmologiei observationale si fundamentale. ,,Sunt foarte incantat sa primesc primul super computer SGI UV 2 din lume” a afirmat omul de stiinta.

Big Brain este si extrem de ieftin. In contextul in care UV 1 avea un pret de 50.000 dolari, SGI UV 2 este deja disponibil la 30.000$. Super computerul va fi prezent saptamana viitoare la Conferinta Internationala de Supercomputere.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Nu reiese de nicaieri de unde pana unde este implicat Stephen Hawking in realizarea acestui computer !! Decat eventual din goana tembela a voastra dupa senzational(isme)…..
A, cred ca am descoperit „de unde” — din prostia voastra care ati tradus „is working on” prin „lucreaza la” (ca si cand el ar crea acest computer) !! … Stephen Hawking este doar PRIMUL UTILIZATOR al acestui supercomputer !! Nu este CREATORUL acestuia !!!
Vai de capul vostru…..
Cititi si voi aici:
http://www.datacenterknowledge.com/archives/2012/06/14/hawking-is-first-user-of-sgi-big-brain-supercomputer/
si .. cereti-va scuze pentru stupizenie !!!

Alexandru Puiu

@Cornel Am modificat, multumim de observatie. Cu toate ca limbajul folosit nu este specific unui site de IT, sau nici unui alt site, de aceasta data l-am tolerat, dar daca observatiile ulterioare vor mai include cuvinte de genul ,,stupizenie”, ,,tembela” sau ,,prostia voastra”, comentariile vor fi sterse.

lasa puiule ca nu mori daca inveti putina engleza in timp ce altu iti corecteaza stupizeniile…nu mai face pe desteptu, ci cere-ti scuze!

Alexandru Puiu

@Ion Nu are nici o legatura cu facutu’ pe desteptu. Are legatura cu faptul ca nimeni nu trebuie sa-si ceara scuze, niciodata, in momentul in care cineva i se adreseaza asa. Daca crezi ca problema este intr-o greseala de interpretare te inseli amarnic. Pe langa faptul ca nu inteleg apelative de genul stupizenii in momentul in care cineva face o greseala. Nu e nimeni perfect, iar faptul ca stai in spatele unei tastaturi si injuri sau ofensezi pe un om pe care probabil nu l-ai cunoscut este penibil si pueril. Ai o observatie de facut, pentru asta exista zona de comentarii, nu pentru injurii. Numai la noi libertatea de exprimare poate fi interpretata atat de gresit.

30.0000 $ pentru un server cu 4096 de core-uri si 64 TB?

Somebody is pretty retarded around here.

30.000*

oracle exadata = 1.5mil $… si are 144 GB RAM si 100 de core-uri …

So…like i said…

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail