Spargi un cont de Facebook, faci un an de inchisoare!

, 19 Mai, 08:38

pro-facebook-hack

Oricine stie ca e bine sa nu spargi adrese de email, conturi de Facebook sau diverse website-uri. Insa pentru un internaut din Anglia faptul ca regula bunului simt nu a fost suficienta s-a soldat cu un an de inchisoare.

Un tanar de 21 ani, pe numele de Gareth Crosskey, a fost condamnat la 12 luni de inchisoare dupa ce a spart un cont de Facebook. Evenimentul in cauza a avut loc in luna ianuarie a anului trecut. Desi a necesitat o colaborare intre FBI si Serviciul de Criminalitate informatica din cadrul London Metropolitan Police Service, in final vinovatul a fost gasit. In dosarul aferent arestarii, cauza a fost trecuta ca „obtinerea de acces neautorizat la contul de Facebook al unui individ, inclusiv la functia de email a serviciului”. FBI a fost implicat in investigatii din cauza faptului ca victima atacului era cetatean american cu domiciliul in SUA.

Procesul nu a fost scurt. Crosskey a fost arestat in luna iulie a anului trecut de Serviciul de Criminalitate Informatica, moment in care toate computerele si dispozitivele de stocare gasite la domiciliul individului au fost confiscate pentru analiza. La scurt timp dupa arest a fost eliberat pe cautiune, insa in aceasta saptamana a fost condamnat pentru incalcarea unui articol din Computer Misuse Act din 1990. Miercuri a inceput executarea sentintei.

Intr-o declaratie oficiala, Politia Metropolitana din Londra a afirmat ca „Rezultatul de astazi ar trebui sa intimideze orice indivizi care se gandesc sa participe in acest tip de activitati criminale”.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail