Spargi un cont de Facebook, faci un an de inchisoare!

Spargi un cont de Facebook, faci un an de inchisoare!

pro-facebook-hack

Oricine stie ca e bine sa nu spargi adrese de email, conturi de Facebook sau diverse website-uri. Insa pentru un internaut din Anglia faptul ca regula bunului simt nu a fost suficienta s-a soldat cu un an de inchisoare.

Un tanar de 21 ani, pe numele de Gareth Crosskey, a fost condamnat la 12 luni de inchisoare dupa ce a spart un cont de Facebook. Evenimentul in cauza a avut loc in luna ianuarie a anului trecut. Desi a necesitat o colaborare intre FBI si Serviciul de Criminalitate informatica din cadrul London Metropolitan Police Service, in final vinovatul a fost gasit. In dosarul aferent arestarii, cauza a fost trecuta ca „obtinerea de acces neautorizat la contul de Facebook al unui individ, inclusiv la functia de email a serviciului”. FBI a fost implicat in investigatii din cauza faptului ca victima atacului era cetatean american cu domiciliul in SUA.

Procesul nu a fost scurt. Crosskey a fost arestat in luna iulie a anului trecut de Serviciul de Criminalitate Informatica, moment in care toate computerele si dispozitivele de stocare gasite la domiciliul individului au fost confiscate pentru analiza. La scurt timp dupa arest a fost eliberat pe cautiune, insa in aceasta saptamana a fost condamnat pentru incalcarea unui articol din Computer Misuse Act din 1990. Miercuri a inceput executarea sentintei.

Intr-o declaratie oficiala, Politia Metropolitana din Londra a afirmat ca „Rezultatul de astazi ar trebui sa intimideze orice indivizi care se gandesc sa participe in acest tip de activitati criminale”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: