Sony XQD Seria S – Cel mai rapid card de memorie de pana acum

Sony XQD Seria S – Cel mai rapid card de memorie de pana acum

Viteza de citire/scriere a unui card de memorie este de obicei limita unei sedinte foto de succes. Cei care filmeaza in rezolutii mari sau fotografii sportivi sunt in principiu vizati.

XQD_MC_64GB_cw_HSony lanseaza seria S de carduri de memorie XQD. Aceste carduri promit o viteza de transfer de aproximativ 168 MB/s, viteza ce depaseste chiar si conexiunea SATA I. Standardul XQD este folosit doar de unele aparate foto profesionale, cum este Nikon D4, cel cu ajutorul caruia s-au realizat si testele celor de la Sony.

Acest model este doar unul dintre primele carduri ce vor aparea in curand pe piata. Standardul CF (Compact Flash) are o limita teoretica de 167 MB/s ce nu poate fi depasita, asadar XQD va fi cardul ce ii va lua locul, sau va functionea in acelasi aparat cu CF-ul, asa cum se intampla in cazul lui D4.

Avantajul vitezei mare de scriere este preluarea unui numar de cadre mult mai mare in format RAW, sau inregistrarea video FullHD 3D sau chiar 4 K, cu un bitrate ridicat. Pretul unui astfel de card se invarte in jurul sumei de 2000 Lei pentru capacitatea de 64 GB, pretul fiind aproape exponential odata cu cresterea capacitatii de stocare.

Citește și:
Etichete: