Sony si Tokyo Tech: transmisie wireless la o viteza de 6,3Gbps

, 21 Feb, 22:00

sony wave

Sony, impreuna cu Institutul Tehnologic din Tokyo au dezvoltat impreuna un sistem bazat pe radio frecventa care foloseste un chip capabil de transmisia datelor cu o viteza de 6,3 Gbps. Respectivul sistem isi desfasoara activitatea in zona da banda de 60 GHz.

Noul cip a fost creat pentru a fi integrat in dispozitive mobile si va fi prezentat in detaliu in zilele urmatoare in cadrul Solid State Circuits Conferente  din San Francisco.  Acesta defineste noi recorduri atat in ceea ce priveste transferurile prin unde radio, cu o viteza suficienta pentru a trimite 50 GB intre doua dispozitive in aproape un minut, cat si in ceea ce priveste energia electrica necesara, intregul scenariu al transferului unui disc Blu-ray dual layer consumand doar 74mW la viteza maxima.

Banda de 60 GHz milimetrica folosita, denumita asa deoarece lungimea de unda variaza intre 1 si 10 milimetri, desi pare nemaiintalnita, pe langa faptul ca este folosita in aeroporturi pentru scanarea de obiecte, este integrata deja in standarde binedefinite precum Wireless Gigabit – WiGig sau Wireless HD -WiHD.

Nu se cunosc data exact cand o astfel de tehnologie se va reflecta intr-un produs finit, dar cei de la Sony par destul de hotarati sa schimbe lumea comunicatiilor fara fir.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail