Sony Music nu e in criza – cumpara catalogul EMI

Sony Music nu e in criza - cumpara catalogul EMI

sony-music EMI

Chiar daca SONY trece printr-o perioada de reinventare si restructurare care ar trebui sa o aduca inapoi pe linia de plutire, se pare ca SONY Music nu impartaseste acelasi destin.

In acest zile SONY Music, cu „doar” 2,2 miliarde $, a achizitionat intregul catalog de muzica al celor de la EMI, un gigant in industria muzicala. Desi pentru a evita cateva procese legate de competitie neloiala SONY Music va vinde Virgin si Famous Music, compania prin achizitia portofoliului EMI are extrem de mult de castigat.

Din colectia de 3 milioane de cantece fac parte operele unor artisti precum Frank Sinatra, Jay-Z si Adele.

Desi aceasta achizitie nu se va reflecta in nici un fel asupra activitatilor zilnice desfasurate de studiourile EMI, aceasta din urma fiind o entitate separata, va transforma totusi SONY in cel mai pare publisher de muzica din intreaga lume.

Cu speranta ca noua putere dobandita de SONY Music nu va influenta semnificativ modul in care achizitionam si ascultam continut audio, ramane sa vedem daca aceasta achizitie va influenta in vreun fel comportamentul de pana acum al EMI. In definitiv, in urma cu cativa ani, EMI a fost una dintre primele companii care s-a luptat pentru abandonarea protectiei DRM pentru muzica, iar aceasta directie s-ar putea sa nu fie in conformitate cu tendintele promovate de SONY.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: