SONY lanseaza carduri XQD cu o rata de transfer de 168MB/s

SONY lanseaza carduri XQD cu o rata de transfer de 168MB/s

Carduri SONY XQD

Daca nu ati auzit pana acum niciodata de carduri XQD, nu trebui sa va faceti griji. Desi formatul a fost rezultatul unei aliante SONY-SanDisk-Nikon, doar SONY produce astfel de carduri. 

Gandite sa inlocuiasca pe termen lung cardurile CF, cardurile XQD se pare ca au ajuns la o noua generatie. Compatibile momentan cu o singura camera foto – Nikon D4, SONY a creat aceste carduri pentru prima oara in luna februarie a acestui an. Avand in vedere ca evolutia tehnologica trebuia sa se manifeste si in acest domeniu, daca prima generatie de carduri a fost limitata la 125MB/s, cea de a doua generatie – S Series – a atins 168 MB/s. In cazul in care va ganditi sa faceti o asociere cu performanta vechilor CF-uri, merita sa retineti ca noile carduri XQD tocmai au depasit viteza maxima teoretica a CF-urilor.

In practica, aceste noi carduri, folosite in tandem cu aparatul Nikon D4, pot suporta pana la 108 cadre in rafala. Aceasta performanta permite fotografilor de evenimente sportive sa imortalizeze intreaga cursa de 100 m sprint intr-o singura rafala de imagini necomprimate RAW.

In ceea ce priveste disponibilitatea, noile carduri vor aparea pentru inceput doar in capacitati de 64GB, in timp ce o versiune de 32GB va fi disponibila in luna septembrie sau octombrie. Desi momentan se comercializeaza doar in Japonia, preturile de acolo pot figura ca reper pentru ceea ce vom vedea in Europa si America. Mai precis, ne putem astepta la 754 dolari pentru 64GB si 503 dolari pentru un card XQD de 32GB.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: