Sony a cumparat Gaikai

Sony a cumparat Gaikai
14:18 02.07.2012

sony gaikai

Inca din luna mai se auzeau zvonuri ca Sony va anunta un parteneriat cu un serviciu de streaming de jocuri, care va fi folosit direct pe consolele brandului PlayStation. Se pare ca aceste zvonuri aveau un gram de adevar, intrucat compania japoneza a anuntat ca a cumparat Gaikai.

Acest serviciu exista inca din 2008 si abia de curand a inceput sa activeze ca platforma de distributie pentru variante demonstrative ale jocurilor prin intermediul browserelor de internet. Achizitia i-a costat pe cei de la Sony 380 de milioane de dolari, insa momentan nu stim exact cum planuieste Sony sa foloseasca aceasta tehnologie. Serviciul Gaikai a fost deja integrat in multe site-uri de profil si exista optiunea de a rula jocuri prin intermediul acestuia chiar si pe Facebook.

De curand, Gaikai este chiar si aplicatie Native Client pentru Google Chrome, ceea ce inseamna ca nu mai este nevoie de instalarea unui plugin ca Java pentru a beneficia de functionalitatea acesteia.

Decizia Sony de a cumpara acest serviciu sugereaza ca viitorul jocurilor video este in cloud, iar compania se pregateste pentru acest inevitabil viitor. Daca vom vedea Gaikai integrat in consolele PlayStation de generatie curenta sau va fi pastrat pentru next-gen, ramane de vazut.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI