14 mai 2012 | 15:00

Socialmatic: Instagram, de la virtual la real?

ACTUALITATE
 Socialmatic: Instagram, de la virtual la real?

Instagram

Chiar daca nimic nu este mai departe de realitate decat un concept realizat de o companie de design (numai noi stim cate concepte de iPhone si iPad am vazut la viata noastra, dar care cel mai probabil nu se vor reflecta niciodata in realitate), Socialmatic este prea interesant incat sa nu-l discutam.

ADR Studios au creat pentru Cult of Mac un concept de camera care transforma parca in realitate icoana popularului Instagram. O camera dedicata aplicatiei ar duce experienta aplicarii filtrelor la un cu totul alt nivel.

Instagram 2

Socialmatic integreaza un card SD de 16GB, un ecran 4:3 sensibil la atingere, WiFi si Bluetooth. Proiectul de camera mai include un LED Flash, posibilitate de zoom optic si, nu in ultimul rand, un sistem de imprimare a fotografiilor intalnit pana acum la camerele Polaroid. Dupa captura se pot aplica extrem de usor filtre specifice si aplicatiei pe care o stim cu totii, iar daca aveti cerneala in cartuse puteti chiar tipari fotografiile care va incanta cel mai mult.

O particularitate care duce intregul concept de partajare pe retele sociale la urmatorul nivel este declansata includerea pe imaginile tiparite a unui cod QR. In momentul in care un alt posesor de camera Socialmatic ar scana respectivul cod, actiunea respectiv s-ar reflecta intr-o activitate similara following-ului de pe Instagram sau Twitter.

Nu stim cat de posibila ar fi materializarea unui astfel de concept, poate foarte apropiata de zero, insa produsul pare cel putin interesant.

Instagram 3

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele