30 apr. 2012 | 13:10

Sniper Elite V2 a creat scandal fara macar sa ajunga pe piata

ACTUALITATE
Sniper Elite V2 a creat scandal fara macar sa ajunga pe piata

Hitler Sniper

Un nou joc din seria Sniper Elite, intitulat simplu V2, a creat foarte multa suparare printre membrii unei comunitati crestine din Australia. Sniper Elite a facut furori in urma cu cativa ani printr-un sistem de tras cu arma care urmarea glontul pana la partea corpului careia ii era adresata din inamic, printr-un efect gen Matrix.

In Sniper Elite V2 acea trasatura este dusa la urmatorul nivel prin urmarirea glontului pana la organul inamicul, afisat prin intermediul razelor X.  Dubios e ca nu aceasta a fost trasatura care a suparat cel mai mult o asociatie intitulata Australian Christian Lobby.

Problema cea mai mare legata de jocul care va ajunge in maine copiilor de pe intreg mapamondul vineri este ca misiunea finala a jocului implica asasinarea lui Hitler. Situatia este asa de grava, incat membrii ai ACL au definit noul joc din seria Sniper Elite ca fiind bolnav si un gunoi.

Desi solutia gasita de membrii organizatiei crestine ar fi fost interzicerea jocului pe piata prin refuzarea bordului de clasificare de a-i da un rating, Sniper Elite V2 a primit un rating de MA15+, care permite tuturor copiilor cu varsta de peste 15 ani sa il joace. Organizatia pentru ratingul continutului – Classification Board a afirmat ca, prin pozitionarea temporala a actiunii in Al Doilea Razboi Mondial si prin faptul ca pune accent pe continut istoric cu elemente reale, nu merita sa fie interzis minorilor.

Ce-i drept, unii oameni sunt atat de ingrijorati de jocurile cu care copii lor isi petrec timpul, incat cauta solutii in cresterea ratingului unui joc sau interzicerea comercializarii jocului pe canale oficiale. Eu sunt de parere ca astfel de metode sunt la fel de eficiente precum interzisul fumatului. Alte pareri?..

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele