Smartphone-urile pot lua locul terapeutului

, 14 Feb, 08:00

Telefonul mobil a luat locul ceasului cu alarma, al calculatorului, al enciclopediei, al camerei foto, al mp3 player-ului si al hartilor pentru vacanta. Poate lua locul si terapeutului in scurta vreme.

Smartphone-ul este capabil sa monitorizeze starea de spirit pentru a ajuta persoanele cu stari de depresie si pentru a le monitoriza programul medicamentos, asa sunt de parere cercetatorii de la Universitatea de Medicina Feinberg. In psihologie, un smartphone ar putea inlocui sedintele de terapie saptamanale si chiar preveni depresiile prin detectarea simtomelor si prin oferirea de solutii.

Terapeutul virtual ar putea preveni depresia prin monitorizarea zonei, a nivelului de activitate, contextului social si a starii de spirit. Daca frecventa apelurilor telefonice scade o aplicatie ca „Mobilyze” ar interpreta aceasta circumstanta ca o posibila izolare si te-ar intreba daca nu vrei sa iti suni prietenii sau sa ii vezi.

„Impulsionand oamenii sa creasca activitatile placute si recompensatoare, suntem de parere ca Mobilyze va ajuta la imbunatatirea starii de spirit„, spune David Mohr, directorul Centrului Pentru Inteligenta Comportamentala. „Acesta creeaza un nivel de feedback foarte bun. Persoana respectiva este incurajata sa se intalneasca cu prietenii cat mai des. Stand singur acasa nivelul de stres si comportamentul depresiv sunt incurajate involuntar.”

In mod similar, se pot crea aplicatii care sa intercationeze cu retete electronice si pentru notificarea utilizatorului atunci cand nu si-a luat medicamentele. Cercetatorii isi imagineaza si antrenori virtuali pentru a ii invata pe tineri aptitudini sociale si pentru a ajuta bolnavii de cancer sa scape de stres si sa ramana cu o atitudine pozitiva.

No comment… Unii viseaza destul de mult? Ce ziceti?

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail