11 ian. 2012 | 16:30

Smart TV-urile LG vin cu suport pentru Gaikai

ACTUALITATE
Smart TV-urile LG vin cu suport pentru Gaikai

In curand nu vom mai avea nevoie de PC-uri sau de console pentru a ne juca. Servicii precum Gaikai si OnLive aduc streaming-ul de jocuri prin intermediul internetului direct pe PC-uri, iar LG face primii pasi pentru a aduce aceasta tehnologie in sufrageriile clientilor.

La CES 2012, compania coreana a anuntat un parteneriat cu Gaikai pentru a aduce tehnologia de streaming direct pe televizoarele inteligente din 2012. Desi momentat Gaikai nu ofera acces decat la versiuni demonstrative limitate la 30 de minute, este posibil ca alianta cu LG sa aduca jocuri complete utilizatorilor. Foarte interesant este faptul ca pentru a controla jocurile nu este nevoie decat de un simplu gamepad pe USB, fie ca are sau nu fir.

Evident, fidelitatea grafica va scadea in momentul in care jocul nu ruleaza nativ pe un computer, insa avand in vedere ca va exista posibilitatea de a il rula direct prin televizor, fara nevoia de a achizitiona alte dispozitive dedicate, nu cred ca este o problema atat de mare. Cea mai multa munca se duce acum in micsorarea latentei, insa avand in vedere oferta Gaikai de pe PC-uri direct din browser, aceasta nu pare sa fie o problema majora.

Momentan nu exista detalii despre oferta de jocuri disponibila, insa din declaratiile oficialilor LG, va fi la latitudina celor de la Gaikai pentru a alege doar titlurile compatibile cu un gamepad. De asemenea, nu stim cum va functiona sistemul de plata.