20 apr. 2012 | 17:35

Site-ul de razbunari online IsAnyoneUp.com a fost inchis

ACTUALITATE
Site-ul de razbunari online IsAnyoneUp.com a fost inchis

isanyoneup-logo

Pentru ca libertate online poate fi perceputa in orice fel, in urma cu mai bine de un an de zile a fost creat un site intitulat IsAnyoneUp.com, care functiona ca o poarta de defulare pentru cei parasiti sau enervati de un fost prieten sau fosta prieten. Practic, era o solutie prin care oricine putea posta clipuri video sau imagini, de cele mai multe ori cu tenta erotica, ca o forma de razbunare fata o alta persoana.

Creat de Hunter Moore, IsAnyoneUp.com a inceput ca o forma de defulare pentru propriile frustrari acumulate de alungul anilor si ajuns un fenomen de o amploare incredibila. Pe langa faptul ca-i genera lui Hunter nu mai putin de 20.000$ pe luna, genera si un trafic de aproximativ 300.000 de vizitatori pe zi.

De cele mai multe ori, imaginile postate erau insotite de link-uri catre site-uri de socializare precum Facebook, pentru ca batjocora si ironia sa incepute pe site continuau in intreg universul online al unor persoane. Drept urmare, timp de mai multe luni diverse organizatii au incercat sa inchida website-ul.

Inchiderea site-ului este infatisata ca o colaborare intre fondatorul www.Bullyville.com, James McGibney, si chiar Hunter Moore, daca citim scrisoarea care apare in momentul intrarii pe www.IsAnyoneUp.com. Motivul, din punctul de vedere al lui Moore, nu are nici o legatura cu faptul ca site-ul era folosit pentru agresarea diverselor persoane, ci cu faptul ca in ultima perioada din ce in ce mai multe persoane minore aveau pozele urcate pe site.

Nu mai ramane decat sa asteptam cateva zile pana ce o alternativa, sau 10, vor aparea pentru respectivul serviciu. Din pacate, cum ziceam in primul alineat, libertatea online poate fi perceputa oricum.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele