Sinofsky de la Microsoft are ceva cu iPad Mini in particular si Apple in general

, 29 Oct, 13:00

Intr-un interviu acordat zilele trecute celor de la AllThingsD, directorul diviziei Windows din cadrul Microsoft, Steven Sinofsky ,si-a exprimat reticenta fata de reteta pe care o aplica Apple cu produsele din ultima perioada.

Steven Sinofsky iPad Windows 8 RT

In opinia lui Sinofsky, iPad Mini pur si simplu nu este o alegere desteapta din punct de vedere al raportului pret/performanta in comparatie cu un sistem cu Windows 8. La 329 dolari in SUA, tableta a fost definita in interviul acordat publicatiei AllThingsD ca fiind ,,o tableta de divertisment” in timp ce un notebook nou cu Windows 8 la aproximativ 279 dolari este o unealta gata de lucru. Incercand sa submineze valoarea de piata a notebook-urilor MacBook Air, acelasi director Microsoft a atras atentia atentia noilor ultrabook-uri cu ecran sensibil la atingere care pot fi achizitionate la un pret mult mai mic decat cel practicat de Apple. Mai precis, a specificat ca sisteme produse de Acer, Lenovo sau Dell nu sunt doar la reducere pentru a submina pretul unui Air ci si talentul la inginerie al creatorilor investit in aceste produse a avut ca si consecinta un pret mai mic de comercializare.

In principiu, pe parcursul intregului interviu a laudat aptitudinea unei tablete Surface de a functiona ca o unealta de munca datorita faptului ca vine cu Office RT, a definit-o ca ,,un PC pentru toata lumea”. Desi s-ar putea ca respectiva iteratie de Office sa vina cu cateva functii in plus fata de suita iWorks a celor de la Apple, Steve Sinofsky se pare ca a uitat cate alternative la Office sunt disponibile in AppStore-ul celor de la Apple.

Per ansamblu, cel putin la capitolul pret/performanta, Directorul Microsoft responsabil de Windows a adus in discutie cateva puncte importante si valide. Din pacate a neglijat un aspect foarte important. Numarul limitat de aplicatii din Windows Store, care a afectat negativ popularitatea primelor smartphone-uri cu Windows Phone in urma cu 2 ani, s-ar putea sa aiba acelasi efect asupra popularitatii tabletelor cu Windows RT.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail