Sinofsky de la Microsoft are ceva cu iPad Mini in particular si Apple in general

Sinofsky de la Microsoft are ceva cu iPad Mini in particular si Apple in general

Intr-un interviu acordat zilele trecute celor de la AllThingsD, directorul diviziei Windows din cadrul Microsoft, Steven Sinofsky ,si-a exprimat reticenta fata de reteta pe care o aplica Apple cu produsele din ultima perioada.

Steven Sinofsky iPad Windows 8 RT

In opinia lui Sinofsky, iPad Mini pur si simplu nu este o alegere desteapta din punct de vedere al raportului pret/performanta in comparatie cu un sistem cu Windows 8. La 329 dolari in SUA, tableta a fost definita in interviul acordat publicatiei AllThingsD ca fiind ,,o tableta de divertisment” in timp ce un notebook nou cu Windows 8 la aproximativ 279 dolari este o unealta gata de lucru. Incercand sa submineze valoarea de piata a notebook-urilor MacBook Air, acelasi director Microsoft a atras atentia atentia noilor ultrabook-uri cu ecran sensibil la atingere care pot fi achizitionate la un pret mult mai mic decat cel practicat de Apple. Mai precis, a specificat ca sisteme produse de Acer, Lenovo sau Dell nu sunt doar la reducere pentru a submina pretul unui Air ci si talentul la inginerie al creatorilor investit in aceste produse a avut ca si consecinta un pret mai mic de comercializare.

In principiu, pe parcursul intregului interviu a laudat aptitudinea unei tablete Surface de a functiona ca o unealta de munca datorita faptului ca vine cu Office RT, a definit-o ca ,,un PC pentru toata lumea”. Desi s-ar putea ca respectiva iteratie de Office sa vina cu cateva functii in plus fata de suita iWorks a celor de la Apple, Steve Sinofsky se pare ca a uitat cate alternative la Office sunt disponibile in AppStore-ul celor de la Apple.

Per ansamblu, cel putin la capitolul pret/performanta, Directorul Microsoft responsabil de Windows a adus in discutie cateva puncte importante si valide. Din pacate a neglijat un aspect foarte important. Numarul limitat de aplicatii din Windows Store, care a afectat negativ popularitatea primelor smartphone-uri cu Windows Phone in urma cu 2 ani, s-ar putea sa aiba acelasi efect asupra popularitatii tabletelor cu Windows RT.