Silentium Quiet Bubble – Sistem electronic de atenuare a zgomotului

Silentium Quiet Bubble – Sistem electronic de atenuare a zgomotului
Radu Neagu
Radu Neagu
08:21 13.01.2012

Ce inseamna atenuarea zgomotului, acel noise cancelling pe care il intalnim la multe casti de calitate si cu un pret mai ridicat? Ei bine, acum vorbim de o tehnologie care atenueaza zgomotul ambiental emitand o unda „white noise” ce diminueaza zgomotul exterior. Se folosesc niste microfoane dispuse la exteriorul castilor care inregistreaza si prelucreaza zgomotul ambiental pentru a il reduce la interior.

Silentium produce astfel de dispozitive integrate in produsele unor companii de renume. Desi mica si relativ tanara, compania vine cu o multime de idei aplicabile in viata de zi cu zi.

Pe langa setul de casti pe care le promoveaza la CES 2012, Silentium a adus si un produs numit Quiet Bubble. Este vorba despre o tetiera ce include tehnologia de atenuare a zgomotului prezentata mai sus. Este creat acel white noise in jurul capului celui care sta pe scaun, iar efectul este destul de impresionant. Mai trebuie perfectionata insa, pentru ca la o miscare laterala a capului sau o rotire a acestuia efectul dispare aproape complet.

Eficienta unui astfel de sistem ar putea fi vazuta in cazul avioanelor de pasageri si, de ce nu, in cazul autoturismelor, astfel incat soferul sa nu mai fie deranjat de zgomotul din masina ce ii poate distrage atentia la un moment dat. In cadrul evenimentului, din Las Vegas „cabina de proba” include o sursa puternica de zgomot, echivalenta cu cea a unui avion in decolare, zgomot care este redus la nivelul interiorului unei masini in momentul in care iti asezi capul pe tetiera.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI