23 mai 2012 | 09:30

Sidecar – aplicatie pentru convorbiri gratuite in SUA si nu numai

ACTUALITATE
Sidecar - aplicatie pentru convorbiri gratuite in SUA si nu numai

Sidecar

Sidecar face parte dintr-un set de aplicatii asemanatoare cu Viber, dar reuseste sa fie una dintre cele mai originale aplicatii de acest tip din ultima perioada.

Tocmai a fost lansata pentru iOS si pentru Android (beta) si isi propune sa reinveteze modul in care comunicam prin intermediul unei conexiuni de date. Pe langa faptul ca va permite sa vorbiti gratuit cu alti utilizatori de Sidecar, indiferent de platforma, mai are cateva functii interesante. Va permite sa partajati cu interlocutorii in timpul convorbirii imagini, contacte din agenda, locatia GPS din acel moment plus un stream video generat in timp real.

Partea neobisnuita legata de streamul video vine din faptul ca nu implica un dialog video in doua sensuri, ca in cazul Facetime sau Skype.

Punctul forte al aplicatiei vine din apelurile gratuite pe care le puteti face oriunde in SUA sau Canada, atata timp cat sunteti conectat la o retea WiFi sau folositi o conexiune celulara de date. Exista insa si un minus la aceasta afacere. Dupa incheierea convorbirii gratuite cu un numar de fix sau mobil din Statele Unite, interlocutorul va primi un mesaj prin care va fi invitat sa descarce aplicatia Sidecar.

Ramane sa vedem daca in cateva luni sau un an un astfel de serviciu va fi popular sau inca se va mai stradui sa castige adepti. In orice caz, daca aveti rude in SUA merita instalata.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele