Si Lenovo vrea sa lanseze prima tableta cu Windows 8

Si Lenovo vrea sa lanseze prima tableta cu Windows 8

Lenovo vrea sa lanseze prima tableta cu Windows 8

Michael Dell, fondator si CEO al companiei DELL, s-a mandrit in urma cu ceva timp cu faptul ca va livra tablete de tip enterprise cu Windows 8 in ziua in care noul sistem de operare va fi comercial disponibil. Pentru acest titlu se pare insa ca se mai lupta cateva companii, printre care si Lenovo.

De altfel, Lenovo este prima la rand, si printr-un document intern s-a promovat ideea ca a lor va fi prima tableta cu noul Windows 8, candva in luna octombrie a acestui an. Desi mai multe companii vehiculeaza luna octombrie ca una potrivita pentru lansare, Microsoft inca nu si-a anuntat o data exacta pentru lansarea noii versiuni OS.

Din partea Lenovo, un posibil candidat ar fi Lenovo IdeaPad Yoga din imaginea de mai sus. Acest sistem are un panou de 13,3 inci si o balama care ii permite sa se rabateze atat intr-o configuratie de notebook, cat si intr-una de tableta.

Alte companii care si-au anuntat intentia de a lansa produse in acest segment sunt HP, Nokia si ASUS.

Nu trebuie neglijate nici tabletele care se afla deja pe piata preinstalate cu Windows 7. Atat timp cat suporta 5 puncte simultane de touch, cativa senzori si cateva specificatii hardware venite de la Microsoft, in orice moment pot face trecerea la Windows 8 si pot fi marketate ca atare.

Citește și: