Sharp s-a pus pe treaba – creeaza panouri LCD cu tehnologie IGZO

Sharp s-a pus pe treaba – creeaza panouri LCD cu tehnologie IGZO

IGZO

La fabrica din Kameyama din Japonia, in aceste zile Sharp a anuntat inceperea productiei primelor panouri LCD care folosesc semiconductoare cu Indium Gallium Zinc Oxide sau IGZO.

Noile panouri produse de la Sharp, cu IGZO, vor veni ca o replica impresionanta adusa panourilor OLED de acum cateva luni de la LG sau Samsung. Noile display-uri vor avea un consum mai mic si se vor reflecta in TV-uri mai subtiri. Desi la o privire mai atenta, productia se pare ca a inceput in urma cu aproape o luna, o crestere foarte mare in cantitate a ajuns sa dea tonul. Un alt avantaj major al utilizarii semiconductoarelor IGZO este dat de posibilitatea de a utiliza tranzistori mult mai mici. Pentru imagini spectaculoase Sharp foloseste pe noile panouri aceeasi tehnologie de calibrare foto intalnite la TV-urile Aquos, pentru a obtine o calitate mai buna a imaginii. Ca dimensiuni avute in calcul in acest stadiu al afacerii, fabrica din Kameyama este axata pe panouri mici pana la medii utilizabile in tablete si monitoare. Printre niste specificatii vehiculate pe net, din acest val de produse compania va crea panouri de maxim 32 inci.

Desi panourile IGZO par sa reprezinte o felie importanta din viitorul TV-urilor si Sharp nu a anuntat nici un partener, deja si aici au aparut ceva zvonuri ca Apple ar fi printre primii care vor adopta aceasta tehnologie.

Citește și: