Shapeways sarbatoreste – Printingul 4D functioneaza… la altii

Shapeways sarbatoreste - Printingul 4D functioneaza... la altii

Shapeways

Saptamana aceasta, Shapeways 3D, cea mai mare companie de servicii de 3D printing din lume, a sarbatorit pragul psihologic de 1 milion de obiecte printate in trei dimensiuni livrate clientilor.

www.shapeways.com este unul din serviciile online care se ocupa cu activitati legate de imprimarea 3D. La ora actuala aceasta noua tehnologie a ajuns sa fie folosita deja in medicina, in transpunerea creatiilor din Minecraft in realitate, plus multe alte aplicatii. Un alt element care a dus la popularizeaza acestei industrii este legat de pretul in continua scadere pentru imprimantele 3D si cresterea numarului de materiale suportate.

Similar cu alte site-uri precum i.materialize sau Sculpteo, si Shapeways ajuta utilizatorii cu tutoriale  pentru a invata cat mai usor cum sa-si creeze propriile creatii in 3D pe computer, pentru ca ulterior sa le transpuna in realitate prin intermediul serviciului. Tot acest site ofera micilor intreprinzatori posibilitatea sa faca cativa bani. Daca aveti rabdarea si creativitatea necesara pentru a crea niste modele impresionante, respectivele modele pot fi urcate pe Shapeways, moment dupa care alti utilizatori le pot achizitiona, si eventual printa.

Pentru ca o bucurie nu vine niciodata singura, compania Shapeways va primi o finantare de 6,2 milioane dolari de la noul partener Lux Capital. Aparent, majoritatea fondurilor intrate in vistieria companiei vor fi folosite pentru cresterea sediului de productie al creatiilor 3D.

Citește și: