Serviciul PageSpeed de la Google a primit un update

, 06 Aug, 12:00

Chiar daca nu este unul dintre cele mai populare servicii de la Google, cu siguranta PageSpeed este unul dintre cele mai utile.

Google Page Speed

Anul trecut Google a lansat un serviciu intitulat PageSpeed Service creat pentru a imbunatati experienta online atat a dezvoltatorilor de site-uri cat si a vizitatorilor, fara nici un fel de taxa ascunsa. Practic, era suficient sa va inscrieti site-ul pe pagina oficiala PageSpeed si sa urmariti sugestiile pe care serviciul le ofera..

Cel mai nou beta de PageSpeed, pleaca de la aceeasi idee clasica de caching a unui website cu scopul de a-l afisa mult mai rapid, insa aduce in acealasi timp cateva idei inovatoare. Folosind un sistem de reafisare a continutului unui site intitulat ,,Cache and Prioritize Visible Content”, orice browser va incarca continut pe care il aveti in fata ochiului inaintea continutului pe care il puteti vedea doar daca dati scroll de mouse. Acelasi sistem creeaza o prioritate din afisarea oricarui continut inaintea codului scris in Java Script. Deoarece aceasta din urma este de cele mai multe ori necesar mai tarziu in procesul de navigare, poate fi amanat un pic. Exista un scenariu si pentru paginile HTML care includ continut ce nu poate fi preincarcat, ca atunci cand anumite variabile sunt introduse, iar un server face niste calcule si afiseaza continut pe baza respectivelor variabile. In acel moment platforma face diferenta intre continutul ce poate fi preincarcat si cel care nu poate fi stocat in cache, afisandu-l intai pe cel din memorie.

Pentru mai multe detalii legate de noul update puteti citi un post recent pe blogul dezvoltatorilor Google.

pagespeed

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail