Scanarile Facebook – Mai crede cineva ca discutiile sociale sunt private?

Scanarile Facebook - Mai crede cineva ca discutiile sociale sunt private?

In colaborare cu politia locala si cu alte organizatii de prevenire a criminalitatii online, Facebook face un lucru extrem de important. Pentru a oferi informatii concludente organizatiilor politiste, gigantul in socializare scaneaza toate interactiunile noastre de cuvinte cheie.

Facebook

In momentul in care mai multe cuvinte cheie sunt detectate in discutiile noastre cu diverse persoane, tocmai am aprins un bec deasupra profilului nostru.

Daca prima parte a scanarii este realizata de un software inteligent care citeste incredibil de multe informatii intr-un timp extrem de scurt, abia cateva etape mai tarziu un om ia decizia de a anunta, sau nu, politia in legatura cu un profil.

O mare parte din munca este automatizata si robotizata, tocmai pentru a oferi utilizatorilor Facebook confortul psihologic ca nu exista undeva cineva care sa reciteasca descrierea extrem de detaliata a celor cateva zile din vacanta, povestite celui mai bun prieten.

Facebook mai are o treaba cu legea si atunci cand informatii inregistrate de gigant sunt necesare intr-un proces, context in care, de cele mai multe ori ofera informaiile necesare fara prea  multa lupta. „S-ar putea sa oferim informatii ca urmare a unei citatii, a unui act judecatoresc, sau a unei cereri incluse intr-un caz civil sau penal daca suntem covinsi ca suntem obligati de lege sa oferim respectivele informatii.”

Cum era de asteptat, intregile formalitati descrise mai sus nu se limiteaza doar la cereri sau situatii din interiorul Statelor Unite, iar, ca sa-i citam pe cei de la Facebook, nici macar nu se rezuma la judecatori. „Alte companii, avocati, tribunale sau alte organizatii guvernamentale” pot in orice moment sa ceara si sa primeasca detalii intime din viata unui om, trecute sau discutate pe  Facebook.

Daca mai avea cineva un dubiu legat de cat de intime sunt discutiile de pe Facebook si cat de private sunt informatiile postate pe profilul personal, in mod oficial, acestea au fost spulberate.

Citește și: