SAPPHIRE lanseaza placile de baza Pure Platinum Z77/K compatibile Ivy Bridge

SAPPHIRE lanseaza placile de baza Pure Platinum Z77/K compatibile Ivy Bridge

Sapphire_PURE_Platinum_Z77_Pic_02

Avand in vedere recenta lansare a celei de-a treia generatii de procesoare Core i de la Intel, era inevitabila o avalansa de placi de baza compatibile, ca urmare, si SAPPHIRE a anuntat astazi primele placi de baza Z77/K ale companiei.

Este vorba de SAPPHIRE Pure  Platinum Z77/K. Noua placa de baza Full-ATX de la SAPPHIRE, pe langa socket-ul LGA 1155 optimizat pentru ultimele procesoare Core i3/i5 si i7 de la Intel, vine cu toate functiile aferente celui mai nou chipset marca Intel – Z77. Vine cu 4 sloturi PCI-Express X16 de generatia a treia optimizate pentru o configuratie de 4 placi in CrossFireX si 4 socket-uri dual channel de memorie ce sustin pana la 16GB memorie DDR3, in conditiile actuale, si pana la 32GB cand vor aparea DIMM-urile compatibile.

Pentru stocare sunt oferite 4 porturi SATA2 3GB si 2 porturi SATA3 6GB cu suport pentru RAID si AHCI. In ceea ce priveste porturile USB, pe langa 10 porturi USB 2.0, dintre care patru sunt dispuse pe panoul din spate, placa vine cu 4 porturi USB 3.0, dintre care doua sunt disponibile printr-un header de pe placa de baza si doua pe panoul din spate. Retelistica este asigurata de doua porturi Gigabit, dintre care unul este LAN Killer E2200.

Pe partea de audio, iesirea 7.1 este disponibila atat prin conectori analogici cat si digital – optic. Daca veti folosi cipul grafic integrat in procesor, Intel HD Graphics, pentru video out aveti 3 porturi – HDMI, DVI si VGA.

Daca va numarati printre entuziastii domeniului overclocking, noua placa de baza de la SAPPHIRE vine cu Dual BIOS, buton de reset BIOS, un BIOS UEFI cu functii avansate pentru tuning al performantei si, nu in ultimul rand, un display digital de debug pentru a sti in timp real daca ceva a mers prost. Nici calitatea constructiei nu este neglijata, utilizandu-se pentru aceasta placa conectori USB 3.0 placati cu aur, condensatori solizi de inalta fiabilitate si chocke-uri SAPPHIRE Diamond Black, care prezinta coolere utilizate in placile video high-end ale aceluiasi producator.

Mai ramane sa vedem la ce preturi se va gasi aceasta placa de baza in magazinele de la noi.Sapphire_PURE_Platinum_Z77_Pic_01

Citește și: