Sapphire lanseaza HD 7970 6GB TOXIC

Sapphire lanseaza HD 7970 6GB TOXIC

Sapphire Technology a lansat placa grafica HD 7970 6GB editia TOXIC, care vine cu cele mai inalte frecvente din clasa sa si se vrea a fi cea mai rapida placa grafica single GPU din lume.

Sapphire HD 7970 6GB TOXIC

Editia TOXIC a placii HD 7970 se lauda cu performante de invidiat, aceasta dispunand si de Lethal Boost Button care ii permite sa urce viteza de la 1050 la 1200 MHz, iar frecventa memoriilor de la 6000 la 6400 MHz. Pentru cei care doresc si mai mult decat atat, producatorul pune la dispozitie software-ul Sapphire TriXX in scopul ajustarii parametrilor pentru atingerea de performante maxime.

Avand in vedere ca discutam despre o editie speciala, placa video se bucura de o serie de tehnologii si functii speciale. Printre acestea se numara solutiile de constructie Lethal Power Suite, cooler-ul Vapor-X si indicarea temperaturii cu ajutorul PCB Temperature LED.

Sapphire a acordat o atentie sporita si racirii, astfel ca sistemul Vapor-X consta in doua camere de vaporizare speciale, iar transferul de caldura se realizeaza cu ajutorul a patru heatpipe-uri racite de catre doua ventilatoare de 90mm cu lamele de tip turbina si rulmenti anti-praf.

Bazata pe arhitectura interna Graphics Core Next de la AMD, Sapphire HD 7970 6GB TOXIC ofera suport pentru toate cerintele aplicatiilor multi-screen, multi-threaded Application Acceleration cu procesare stream, suport HDMI rapid pentru rezolutie inalta si suport 3D si toate caracteristicile Direct Compute incorporate in cele mai noi sisteme de operare.

Performantele extreme recomanda editia TOXIC atat pentru gaming-ul multi-screen, cat si pentru aplicatiile profesionale precum editarea video sau crearea de continut multimedia. Totusi ramane sa vedem in cat timp o vom putea vedea pe rafturile magazinelor online, dar oricum ne asteptam la un pret pe masura performantelor anuntate.