Sand Flea – Robotul care sare pe cladiri

Sand Flea – Robotul care sare pe cladiri
Radu Neagu
16:10 03.04.2012

Sand Flea este un proiect Boston Dynamics, sponsorizat de catre DARPA, un proiect care s-a dezvoltat din necesitatea de a avea un avantaj tactic in recunoastere.

Boston Dynamics mai este „responsabila” si de crearea altor roboti in aceleasi scopuri, roboti pe care probabil i-ati mai vazut pana acum pe internet.

Noul proiect sau, mai bine zis, varianta imbunatatita a lui Precision Urban Hopper Robot, creat initial de Sandia National Laboratories, a primit numele de Sand Flea si detine un mecanism bazat pe un piston cu CO2 pentru a permite salturile la o inaltime foarte mare. Inaltimea maxima este acum de 10 metri si robotul detine o autonomie de aproximativ 25 de salturi, dupa care pistonul cu gaz trebuie reincarcat.

Proiectul este sustinut de catre DARPA (Defense Advanced Research Projects Academy) si are ca scop imbunatatirea tacticilor de recunoastere. Robotul este echipat si cu un senzor giroscopic pentru a isi pastra pozitia si in aer, unde poate captura imagini panoramice cu mare viteza.

Mai jos, clipul de prezentare al celor de la Boston Dynamics:

Sursa: Tomsguide

Comentarii
loading...