27 iul. 2012 | 13:30

Samsung sta prost la procese, dar castiga bani

ACTUALITATE
Samsung sta prost la procese, dar castiga bani

Cu toate ca disputele din tribunale tin compania Samsung in fluxul de stiri in aceasta perioada, rezultatele financiare spectaculoase atrag atentia si asupra altui aspect din viata companiei.

 

samsung-logo

In perioada aceasta in care suntem bombardati cu rezultate financiare, Samsung s-ar putea sa fie pe primul loc din aproape toate punctele de vedere. Cu incasari de 41,5 miliarde dolari si un profit operational de 5,86 miliarde, Samsung si-a depasit propriile predictii inaintate publicitatii la inceputul acestui luni.

Privind la rece, fata de aceeasi perioada a anului trecut, compania a inregistrat o crestere de 79%. Daca aceast procent vi se pare impresionant, incercati sa va ganditi si la faptul, destul de dubios, ca incasarile sunt cu doar 21% mai mari decat acum un an. Cu alte cuvinte, Samsung vinde mai mult, produce mai ieftin si castiga mult mai mult decat in urma cu 12 luni.

Profitul obtinut din telefoane mobile este cu 75% mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pentru ca nu puteau sa fie toate roz, afacerea de semiconductoare, in care Samsung inca are investiti foarte multi bani, a inregistrat o scadere de 6%. Incercand sa gaseasca o logica pentru acest trend descendent, un reprezentant Samsung a dat vina pe slaba cerere de memorie DRAM pentru PC-uri impreuna cu preturile in scadere pentru memoria de tip NAND folosita in SSD-uri si smartphone-uri.

Privind spre viitor, desi la capitolul semiconductoare presimte o continua scadere, Samsung are foarte multa incredere in terminalele proprii si crede ca vor ajuta la mentinerea unei cresteri constante a ratei de profit.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele