27 iul. 2012 | 10:10

Samsung penalizat – a distrus dovezi in procesul cu Apple

ACTUALITATE
Samsung penalizat - a distrus dovezi in procesul cu Apple

Un judecator federal i-a penalizat pe cei de la Samsung dupa ce s-a demonstrat ca au ignorat decizia tribunalului de a inceta sa mai stearga emailuri dupa doua saptamani.

Samsung Apple

Metoda practicata de Samsung de a sterge toate mesajele in format electronic trimise intre membrii companiei dupa doua saptamani ar putea sa nu fie gandita cu rea vointa. Problema este ca, in cadrul un proces iminent pe baza de patente intre Apple si Samsung, judecatorul a impus companiei coreene sa renunte de mult timp la aceasta tactica. Acest lucru nu s-a intamplat insa, gestul reflectandu-se in scurt timp in distrugerea de dovezi pretioase care ar fi putut fi folosite ca materiale la proces.

In apararea sa, Samsung a afirmat printr-un reprezentant ca toti angajatii au fost atentionati sa-si salveze emailurile importante, in contextul in care nimeni nu stie ce inseamna… „important”. In plus, compania nu a verificat daca acest lucru chiar s-a intamplat.

„Ca urmare, Samsung a mentinut ‘tocatorul’ in functiune pentru mult timp dupa ce ar fi putut sa afle de proces” – astfel si-a exprimat judecatorul Paul Grewal nemultumirea referitoare la comportamentul intern al Samsung. Incercand sa nu fie extrem de agresiv, judecatorul a afirmat ca ar fi fost de preferat evitarea unei tactici de genul „mend it don’t end it” (adapteaza regulile, nu le ocoli).

Pedeapsa acordata celor de la Samsung pentru acest gest, desi la prima vedere nu este foarte mare, se reflecta in aducerea la cunostinta a situatiei, cu toate detaliile aferente, juratilor din acest caz. Ca urmare, ramane la latitudinea unor oameni ca noi sa stabilieasca cat este de graav gestul celor de la Samsung in contextul intregului proces. Vi se pare grav?

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele