19 apr. 2012 | 16:13

Samsung isi actualizeaza seria de camere NX

ACTUALITATE
Samsung isi actualizeaza seria de camere NX

Camera foto NX210 FS3 B

Avand in vedere faptul ca Samsung a castigat ceva fani in ultima perioada cu seria sa de camere foto digitale mirrorless, in aceste zile compania a profitat de ocazie pentru a-si imbogati linia NX cu noi modele.

Trei modele noi s-au adaugat seriei de camere cu sistem compact de la Samsung: NX1000, NX210 si NX20. Pe langa sistemul optic imbunatatit cea mai mare schimbare din noile modele este modulul wireless care va permite sa partajati imaginile capturate cu o usurinta sporita atat pe retele sociale precum Facebook sau Picassa cat si pe ecranele unor smartphone-uri sau tablete cu ajutorul Samsung Mobile Link.

Ca dotari comune, toate cele trei modele vin cu un nou senzor APS-C CMOS de 20,3 megapixeli – creatie interna a laboratoarelor Samsung. O constanta a seriei NX prezenta si in aceste noi modele este sistemul i-Function, o functie care permite modificarea zoom-ului si a focusului obiectivului folosit in orice moment, fara nici un fel de dificultate. Create atat pentru profesionistii care doresc o pauza de la DSLR-urile imense fara sa faca un compromis la calitate, dar si pentru cei care fac un upgrade de la un aparat ultra-compact, seria NX este perfecta pentru foarte multe scenarii de utilizare.

NX1000 este cel mai compact si usor de utilizat din toate cele trei modele noi. Pentru un proces de captura si partajare a rezultatelor cat mai prietenos acest model integreaza functiile proprietare Smart Auto 2.0 si Smart Link Hot Key. NX210 da un sentiment de produs premium utilizatorului prin finisajul metalic extrem de bine definit.

Ca in cazul vechiului model NX200, si NX210 integreaza un ecran AMOLED de 3 inci pentru vizualizarea clipurilor si imaginilor capturate in schimb fata de generatia anterioara noul model este optimizat pentru partajarea continutului prin Samsung Mobile Link. Aceasta din urma este o tehnologie care permite utilizatorilor cu TV-uri compatibile sa receptioneze si afiseze continut static sau in miscare de la camera aflata in aceeasi retea wireless fara etape de configurare complicate.

NX20 este solutia cu extrem de putine compromisuri fata de un aparat DSLR clasic. Desi este are niste dimensiuni compacte vine cu functii noi care atrag atentia asupra avansurilor tehnologice din interior. Prin Fast Shutter, de exemplu poate sa ajunga la o viteza de declansare de pana la 1/8000 secunde. Vine cu ecran rabatabil de 3 inci iar pentru entuziastii controalelor manuale NX20 permite modificare in detaliu a fiecarui parametru de captura.

In definitiv, cu aceasta actualizarea a seriei NX Samsung a adus o serie de imbunatatiri gandite pentru universul conectat in care traim. Nu de alta, dar tabletele, smartphone-ul si Smart TV-ul au nevoie un partener la fel de inteligent.

Camera foto NX1000

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele