26 iul. 2012 | 10:21

Safari 6 vine cu cateva functii noi, dar numai la unii

ACTUALITATE
Safari 6 vine cu cateva functii noi, dar numai la unii

Desi un browser, indiferent cat este de nou, merge bine pe orice computer sau configuratie, Apple se pare ca are alta parere. Odata cu cea mai noua interatie a browser-ului Safari, aparent arbitrar, Apple a decis ca o mare parte din functiile noi din Safari 6 nu vor ajunge decat la utilizatorii de Mountain Lion.

Safari Tab View

Safari 6 este cea mai noua versiune a browser-ului nativ de Mac. Este compatibil doar cu Lion si Mountain Lion, iar daca aruncam o privire pe site-ul companiei orice mentiune legata de Safari pentru Windows a disparut complet.

Noul browser vine cu iCloud Tabs, o functie care iti permite sa deschizi in orice moment, de pe orice dispozitiv orice pagina pe care o ai deschisa pe iPhone, iPad sau Mac. Tab View, dupa cum se vede si in imaginea de mai sus, va permite sa vedeti paginile deschise ca niste imagini intr-un slide show prin care puteti naviga cu usurinta. Din pacate, atat Tab View cat si iCloud Tabs sunt disponibile doar utilizatorilor de Mountain Lion.

Tot cu ocazia acestui update zona de adresa a devenit in acelasi timp un camp pentru introducerea unor termeni de cautare, asemanator cu ce face Chrome de cativa ani. Functia de Reading List, care nu este extrem de nou, acum functioneaza la fel de bine offline cat si online. Pentru un plus de intimitate online puteti folosi Do not track, iar pentru un plus de securitate puteti folosi noul panou de salvare al parolelor.

Nici dezvoltatorii nu au fost neglijati cand vine vorba de noul Safari 6, mai multe detalii fiind publicate pentru a explica beneficiile si avantajele de performanta din noul browser.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele