Romania: Smartphone-urile sunt „interesante”, dar cu aplicatiile cum ne descurcam?

Romania: Smartphone-urile sunt „interesante”, dar cu aplicatiile cum ne descurcam?

Va vine sa credeti ca utilizatorii romani de smartphone descarca in medie 22 de aplicatii si folosesc zilnic… maxim 4? Asa spune un studiu realizat de compania de cercetare de piata GFK, despre care atrag atentia si colegii de la computerblog.ro.

Oricum, descarcarea unui numar atat de mare de aplicatii reprezinta un start important, zic eu – asta denota curiozitate, ceea ce nu e rau deloc. Totul e sa se treaca si la nivelul urmator, acela de selectare si folosire a aplicatiilor in functie de necesitate, pentru ca, da, sunt multe aplicatii care chiar ne fac viata mai usoara.

Un alt rezultat al studiului mi se pare cel putin interesant. Aproximativ 70% dintre utilizatori considera tehnologia smartphone „foarte interesanta” si incearca sa o foloseasca cat mai mult posibil. Mi se pare un procent bun, avand in vedere ca sunt si multi care au smartphone, dar nu il si folosesc ca atare. Adevarul e ca un smartphone inseamna mult mai mult decat atat, iar „secretul” sta exact in acele aplicatii, deocamdata valorificate insificient.

Pe de alta parte, studiul spune ca peste 50% dintre utilizatorii de smartphone considera ca aspectul si stilul unui gadget sunt importante in decizia de cumparare, ceea ce mi se pare firesc – evident, pana la un punct.

Un lucru util mi se pare verificarea emalului de pe smartphone, iar 79% se pare ca obisnuiesc sa faca asta. Cam doua treimi folosesc smartphone-ul pentru a accesa retele sociale sau ca pe o agenda pentru programari. Poze cu smartphone-ul fac 47% dintre utilizatori.

Iata care sunt si cele mai folosite aplicatii:

1. Email/ Chat/ Instant Messenger (76%)
2. Muzica/ Radio (60%)
3. Retele sociale/ Bloguri (57%)

Studiul GfK s-a desfasurat in aprilie 2012 si au participat 513 respondenti.

Citește și: