Robotics Developer Studio 4 pentru Kinect lansat

, 09 Mar, 13:34

Microsoft a lansat versiunea a patra a SDK-ului Robotics Developer Studio, adaugand in aceasta suport pentru Kinect. Inca de la lansarea din 2010 a senzorului pentru Xbox 360, dezvoltatorii au realizat tot felul de aplicatii pentru acesta, insa cei care doreau sa aplice controlul bazat pe miscare altor componente hardware erau nevoiti sa isi scrie propriile instructiuni.

Robotics Developer Studio 4 era disponibil inca din decembrie in stadiu beta, insa acum odata cu varianta finala, Microsoft ofera suport oficial pentru acesta. De acum, in realizarea de noi roboti folosind acest SDK exista suport si pentru versiunile 4.0 ale .NET Framework, XNA si Silverlight, oferind dezvoltatorilor mai multe optiuni in alegerea platformei de dezvoltare. Limita de senzori Kinect pe care ii poti folosi in acelasi timp este de patru, suficient pentru a acoperi o raza de 360 de grade.

Microsoft a realizat si o noua platforma hardware de referinta pentru roboti, cat si un clip demonstrativ pentru a prezenta avantajele folosirii unui senzor Kinect pentru dezvoltarea de roboti.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail