RIM va bloca instalarea de aplicatii care nu sunt din App World

RIM va bloca instalarea de aplicatii care nu sunt din App World
13:00 10.04.2012

playbook

Incercand sa implementeze un sistem anti piraterie mai agresiv pe nu foarte popularul PlayBook, RIM a facut in aceste zile un anunt surprinzator.

Desi nu aveati foarte multe motive sa va achiztionati un PlayBook, odata cu urmatorul update adus sistemului de operare veti avea si mai putine. Totul a inceput de la un post pe Twitter al lui Alec Saunders – VP pentru relatii cu dezvoltatorii.

Mai precis, anuntul spune ca urmatorul update va preveni instalarea de aplicatii pe PlayBook din orice alta sursa decat magazinul virtual App World. Mentionand ca este destul de sigur ca dezvoltatorii vor gasi o solutie pentru a-si testa aplicatiile, Saunders a justificat aceasta miscare ca o metoda de prevenire a pirateriei. Citand surse care confirmau ca peste un sfert din aplicatii de Android sunt descarcate ilegal, VP-ul RIM a insistat asupra faptului ca aceasta situatie nu trebuie sa se repete in cazul BlackBerry. Desi numarul de aplicatii din App World este la degetul mic pentru Google Play si Apple AppStore, Alec Saunders a clasificat magazinul virtual de aplicatii al companiei ca fiind extrem de profitabil.

Din pacate, atata timp cat aplicatile pot fi descarcate de pe internet, copiate pe dispozitiv si instalate, se pare ca un numar de dezvoltatori refuza sa-si posteze aplicatiile pe App World.

Personal, nu cred ca subit va creste numarul aplicatiilor postate in App World, odata cu aceasta decizie, insa cu siguranta va scadea si mai mult numarul de tablete achizitionate.