RIM nu e de vanzare, BlackBerry e bun de licentiat

RIM nu e de vanzare, BlackBerry e bun de licentiat

Rim nu este de vanzare

Dupa cum arata un raport al celor de la Bloomberg, se pare ca au transpirat destul de multe informatii interne legate de strategiile pe termen lung si scurt ale fostului gigant canadian, Research in Motion.

In primul rand, RIM nu este de vanzare, cel putin momentan, noul CEO Thorsten Heins preferand sa faca bani din licentierea sistemului de operare BlackBerry OS catre alti producatori. Pentru sfaturi legate de licentierea sistemului de operare, RIM a apelat deja la doua banci, una canadiana si una internationala. Desi existau ceva zvonuri ca noul CEO planuieste o diversificare a metodelor de obtinere de noi venituri, abia acum respectivele informatii au devenit mai oficiale.

Ca elemente specifice, pentru licentiere este avut in vedere BlackBerry 10.

In ceea ce priveste cele 1,8 miliarde$ pe care le mai are in banca, pentru acesti bani RIM exploreaza posibilitatea unei investitii strategice. Desi momentan nu se cunosc foarte multe detalii legate de viitorul RIM, Microsoft si Samsung si-au aratat deja interesul in ceea ce priveste achizitia de patente pentru propriile produse software desinate solutiilor portabile.

Lasand la o parte faptul ca ar fi interesant sa vedem BlackBerry Messaging pe un altfel de aparat decat unul produs de RIM, nu le dorim decat succes prodcatorilor BlackBerry, insa presimtim un viitor sumbru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: