RIM isi pune speranta intr-un nou BBM prezent in BlackBerry 10

RIM isi pune speranta intr-un nou BBM prezent in BlackBerry 10

BBM Upgrade

In cadrul conferintei anuale cu actionarii, CEO-ul Thorsten Heins, incercand sa mai creasca increderea celor care au bani in companie, a mai facut publice cateva detalii referitoare la urmatoare iteratie a sistemului BlackBerry – 10.

BBM sau BlackBerry Messenger este unul din punctele forte ale platformei BlackBerry. Din pacate, pana de curand, acesta se rezuma exclusiv la mesaje text, gratuite, care inlocuiau SMS-urile clasice. Incercand sa amplifice efectul BBM in BlackBerry 10, Heins a afirmat ca in terminalele lansate la inceputul anului viitor BlackBerry Messenger va castiga si functia de video conferinta, pe langa clasicele mesaje, de asemenea gratuita.

Asemanator cu functiile Facetime si iMessage ale celor de la Apple, noul BBM incearca, dupa spusele lui Thorsten, sa creeze un ecosistem asemanator unei retele sociale. Astfel, daca implementarea va fi incununata de succes, vom vedea utilizatori cu experienta de BlackBerry care vor convinge si alti utilizatori sa adopte aceeasi platforma.

Desi mi se pare un pic fortata asocierea ideii de retea sociala cu o functie a unui smartphone, intr-un secol guvernat de WhatsApp, Viber sau Skype, CEO-ul RIM se pare ca era convins de ceea ce spune in respectivul sir de declaratii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: