RIM anunta cel mai dezastruos trimestru din istorie – spera la mai bine

RIM anunta cel mai dezastruos trimestru din istorie - spera la mai bine

RIM_company_hq

Pe sistemul cand esti la pamant nu mai poti merge decat in sus, CEO-ul RIM Thorsten Heins a dat dovada de un optimism debordant in conferinta de anuntare a veniturilor pe ultimul trimestru fiscal din 2011.

Din incasari de 4,2 miliarde $, la capitolul venit net, compania a iesit pe minus cu 125 milioane$. Incasarile fata de trimestrul trei au scazut cu 19 procente iar numarul de produse livrate arata de asemenea foarte rau. In trimestrul patru, RIM a livrat 11,1 milioane de smartphone-uri cu 21% mai putin decat in trimestrul anterior.

Avand in vedere incasarile extrem de slabe si atentia pe care o dedica in acest moment compania pentru viitoarea platforma BlackBerry 7, RIM a refuzat sa faca preziceri referitoare la situatia pe urmatorul trimestru. Desi pe de o parte aceasta atitudine micsoreaza un pic presiunea din partea actionarilor si a presei, pe de alta parte tradeaza o doza semnificativa de pesimism cu privire la ce urmeaza sa se intample in companie.

Compania promite cautarea de oportunitati de venit prin cele mai variate metode, dar CEO-ul a insistat pe faptul ca in continuare se vor axa mult mai mult pe punctele lor forte (BBM, securitate si flexibilitate ).

Un interes sporit se va dedica si segmentului business corporate, unde pana nu de mult erau lideri de piata cei de la RIM, cu mentiunea insa ca vor cauta sa nu-si neglijeze numerosi fani din segmentul consumer. Cu alte cuvinte, creatorii BlackBerry spera sa faca mai multi bani preferabil pe termen scurt, decat lung, apeland la cat mai multe tactici si adresandu-se unui public mai specific decat pana acum.

O afirmatie a CEO-ului Heins Thorsten care ar fi avut mari sanse sa treaca neobservata, daca nu era atat de acida, facea referire la implementarea unui sistem mai bine definit de stabilire a vinovatilor din cadrul managementului si pedepsire a respectivilor pentru ceea ce se intampla in companie. Facand referire indirect la plecarile recente din cabinetul de directori ai companiei, ale unor persoane precum Jim Balsillie – fost co-CEO RIM, David Yach – Chief Technical Officer pe Sofware si Jim Rowan – Chief Operating Officer, se pare ca Thorsten este hotarat sa gaseasca niste responsabili pentru situatia dezastruoasa in care se afla compania.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: