RIM a pierdut o lupta costisitoare in fata Nokia

RIM a pierdut o lupta costisitoare in fata Nokia
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
11:00 29.11.2012

In momentul in care vorbim de o lupta intre jucatorii importanti din industrie, precum RIM sau Nokia, orice victorie are consecinte financiare dezastruoase pentru cel care pierde.

RIM pierde in fata Nokia

In urma unui proces care si-a gasit finalul la masa de arbitraj, RIM a pierdut in fata Nokia si risca sa plateasca o „mica” suma de bani pentru fiecare smartphone comercializat de companie inca din 2003. Desi in urma cu 9 ani RIM incheiase un acord de licentiere cu Nokia, arbitrul din acest caz a ajuns la concluzia ca respectiva intelegere pur si simplu nu includea si elemente care tin de comunicatiile WiFi din dispozitivele companiei. Ca urmare, RIM are doua posibilitati. Fie sa-si retraga un numar impresionant de dispozitive de pe piata fie sa inceapa sa plateasca retroactiv pretul unor licente.

Mai trist decat deznodamantul cazului este insa atitudinea agresiva a celor de la Nokia. Chiar daca procesul a avut loc in Suedia, compania condusa de Stephen Elop nu a pierdut timp si a inaintat deja solicitari unor tribunale din Canada, Anglia si SUA pentru ca aceeasi decizie sa fie aplicata si in aceste zone. Personal presimt ca aceasta tevatura va fi trecuta cu vederea in cateva zile cand RIM va veni cu o propunere financiara de nerefuzat. Pana atunci insa, nivelul emotiilor din structurile companiei canadiene este la un prag ridicat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI