Reteaua de socializare fara reclame App.net e aproape gata

, 13 Aug, 11:00

Dalton Caldwell, un tip despre care veti auzi probabil foarte multe lucruri in perioada care urmeaza, a reusit sa stranga fabuloasa suma de 500.000 dolari pe Kickstarter pentru un scop aparent banal: o retea de socializare fara reclame.

app.net

Fiind descurajat in numeroase randuri din cauza interactiunii cu Facebook, Caldwell a reusit sa stranga 500.000 dolari pentru proiectul sau cu 38 de ore inaintea incheierii termenului de finantare. Suma dobandita pana la momentul redactarii acestui text a fost de 507.800 dolari. In total 7372 de persoane au donat sume intre 50 dolari pentru membru de baza si 1000 dolari pentru membru Pro.

Pentru o perioada de timp incepuse sa para imposibil ca App.net va reusi sa stranga banii necesari, insa in ultimele zile situatia s-a remediat intr-un ritm alert. Probabil ca filozofia ,,creati serviciul pe care ni l-am dorit cu totii” exprimata de Dalton Caldwell a dat rezultate in final.

Ideea lui Caldwell si a echipei de dezvoltatori este de a realiza un concept complet nou de retea sociala pornind de la argumentul ca reclamele sau motivatia de a obtine bani dintr-o retea de socializare afecteaza experienta in sine. Cu alte cuvinte, App.net  lupta impotrva politicii celor de la Facebook de a obtine bani din experienta de socializare cu scopul de a creste pretul actiunilor.

O varianta alpha a site-ul este accesibila la https://alpha.app.net/global/. Momentan pare o versiune de Twitter un pic diferita, ramane sa vedem in ce directie va merge in continuare.

Join the Movement at join.app.net from AppDotNet on Vimeo.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Să dai bani pe o clonă de twitter cred ca este un pic ciudat, cel puțin pentru mine. iar dacă aș avea o firmă/site/etc. și aș vrea să-l promovez pe o rețea de socializare, mai mult ca sigur nu aș putea folosi acest serviciu.
În plus, cred că și facebook sau twitter ar putea avea această opțiune pentru cei care nu vor reclame sau un API mai avansat.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail