Reteaua de socializare fara reclame App.net e aproape gata

Reteaua de socializare fara reclame App.net e aproape gata

Dalton Caldwell, un tip despre care veti auzi probabil foarte multe lucruri in perioada care urmeaza, a reusit sa stranga fabuloasa suma de 500.000 dolari pe Kickstarter pentru un scop aparent banal: o retea de socializare fara reclame.

app.net

Fiind descurajat in numeroase randuri din cauza interactiunii cu Facebook, Caldwell a reusit sa stranga 500.000 dolari pentru proiectul sau cu 38 de ore inaintea incheierii termenului de finantare. Suma dobandita pana la momentul redactarii acestui text a fost de 507.800 dolari. In total 7372 de persoane au donat sume intre 50 dolari pentru membru de baza si 1000 dolari pentru membru Pro.

Pentru o perioada de timp incepuse sa para imposibil ca App.net va reusi sa stranga banii necesari, insa in ultimele zile situatia s-a remediat intr-un ritm alert. Probabil ca filozofia ,,creati serviciul pe care ni l-am dorit cu totii” exprimata de Dalton Caldwell a dat rezultate in final.

Ideea lui Caldwell si a echipei de dezvoltatori este de a realiza un concept complet nou de retea sociala pornind de la argumentul ca reclamele sau motivatia de a obtine bani dintr-o retea de socializare afecteaza experienta in sine. Cu alte cuvinte, App.net  lupta impotrva politicii celor de la Facebook de a obtine bani din experienta de socializare cu scopul de a creste pretul actiunilor.

O varianta alpha a site-ul este accesibila la https://alpha.app.net/global/. Momentan pare o versiune de Twitter un pic diferita, ramane sa vedem in ce directie va merge in continuare.

Join the Movement at join.app.net from AppDotNet on Vimeo.

Citește și: