Resident Evil 6 anuntat!

Resident Evil 6 anuntat!

Resident Evil 6 a fost anuntat pe neasteptate de catre Capcom si promite a fi unul din jocurile importante de anul acesta, jocul beneficiind deja si de o data de lansare: 20 Noiembrie 2012. Un lucru bune este ca sa stim cat mai avem de asteptat. Capcom a confirmat insa aceasta data doar pentru console, cei care doresc sa experimenteze jocul pe PC fiind inca in ceata in aceasta privinta. Primul trailer al jocului a fost lansat ieri si care impune ca o serie de misiuni vor avea loc in China.

Capcom a precizat de asemenea ca Leon Kennedy si Chris Redfield, personaje principale din jocurile precedente ale seriei vor primi ajutor din partea unor noi personaje in RE6. Discutand despre intriga jocului producatorul afirma ca: „Au trecut 10 ani de la incidentul din Racoon City si presedintele Statelor Unite s-a decis sa faca lumina asupra celor intamplate, crezand ca va opri activitatea gruparilor bioteroriste.” „Leon S, Kennedy, prieten si angajat al presedintelui este fortat insa sa asite la o transformare completa a acestuia si este fortat sa ia niste decizii importante.”

Resident Evil 5 s-a confruntat cu acuzatii de rasism in 2009. Intriga acestuia a avut loc in Africa, o multime din inamicii din joc fiind nativi. Un mare numar de jurnalisti si bloggeri au fost de parere ca jocul va incuraja unele stereotipuri negative la acea vreme. Fanii seriei au fost putin suparati ca acesta se baza pe prea multa actiune, ideile initiale fiind prea mult lasate in urma. Capcom a precizat ca a tinut cont de toate aceste afirmatii in momentul in care s-a apucat de lucru la titlul cu numarul 6, in ciuda faptului ca versiunea a 5-a a fost cea mai bine vanduta dintre toate. Vom vedea ce ne asteapta atunci cand va fi lansat… inainte de Craciun.

Citește și: