RealNetworks incearca sa revina pe linia de plutire

RealNetworks incearca sa revina pe linia de plutire
00:02 06.07.2012

Real

In urma cu 8 sau 10 ani, aproape orice clip online necesita pentru rulare instalarea unei aplicatii intitulate Real Player. Tot Real Player mi-a deschis, in aceeasi perioada, apetitul pentru posturi de radio online. Din pacate, de ceva timp incoace, compania se straduieste sa revina pe linia de plutire si eforturile au fost in mare parte zadarnice.

Dupa ce ultimul CEO al RealNetworks a stat in functie mai putin de un an, din noiembrie anul trecut, Rob Glaser – fondator si fost CEO al companiei a revenit in functie.

Apeland la un post de CEO interimar, Glaser a afirmat ca, desi refuza sa se intoarca pe post de conducator permanent al companiei, va profita de ocazie pentru a aduce compania pe profit. Prima intalnire sub noua conducere va avea loc luni, la sediul companiei din Seattle.

Fondata in 1995, RealNetworks a intampinat dificultati succesive in a se adapta la piata actuala de continut online. Ultimul esec a fost inregistrat in luna mai a acestui an, moment in care o serie de utilizatori au ajuns sa plateasca niste abonamente nejustificate pe site-ul RealNetworks. Dupa ce la momentul respectiv a fost infiintat un fond de 2 milioane de dolari pentru ca utilizatorii fraudati sa-si primeasca banii inapoi, a devenit mai evident ca niciodata ca lucrurile nu mai pot continua in acelasi fel.

Cu speranta ca vom vedea schimbari majore in viziunea companiei asupra acestui tip de afacere, nu putem decat sa-i dorim succes noului CEO.

loading...