Raspberry Pi primeste upgrade de software pe bani

Raspberry Pi primeste upgrade de software pe bani

Cu toate ca stim cat de util poate fi un dispozitiv Raspberry Pi in mainile unei persoane avizate, cateva detalii fac jucaria mai putin utila pentru muritorii de rand care isi doresc un HTPC ieftin.

Raspberry_Pi

In procesul de micsorare a pretului de vanzare al unui gadget precum Raspberry Pi, s-au facut multe compromisuri, multe dintre ele chiar si la nivel hardware. Acum ne referim insa la software, mai precis este vorba despre codecuri media, care ar fi marit inutil pretul aparatului daca ar fi fost licentiate pentru totii utilizatorii platformei.

La un calcul simplu, includerea unor codecuri generice precum MPEG-2 ar fi marit pretul produsului cu aproximativ 10%. Din fericire pentru cei care vor sa includa aceasta functionalitate, acum pot plati dupa achizitia placii pentru un uprade de firmware cu licentele suplimentare. Pentru 3,16 dolari puteti achizitiona licenta de decodare pentru MPEG-2, in timp ce pentru 1,58 dolari puteti dobandi posibilitatea decodarii de continut Microsoft VC-1. Gratuit, printr-un upgrade la cel mai nou firmware al produsului, puteti obtine si functia de encodare si decodare H.264.

Desi nu vorbim de niste functii adresate tuturor utilizatorilor, tocmai din acest motiv puteti da un ban in plus doar daca va sunt utile. Nu de alta, dar dupa upgrade puteti instala pe Raspberry Pi un Raspbmc, Xbian sau OpenELEC si obtineti imediat un media center incredibil de ieftin.

Citește și: