27 aug. 2012 | 10:30

Quickdraw: Si obiectivele de DSLR au nevoie de suporteri

ACTUALITATE
Quickdraw: Si obiectivele de DSLR au nevoie de suporteri

Desi se confirmase deja in numeroase randuri ca site-ul Kickstarter ajuta micii inventatori, un nou proiect intitulat Quickdraw reconfirma acest fenomen.

Quickdraw 1

Riley Kimball este numele celui care a inventat cureaua de mai sus, impreuna cu un sistem destept de prindere pentru obiective de diverse dimensiuni. Intregul ansamblu este complet mecanic si este pe cat de simplu, pe atat de util.

Gandit pentru utilizatorii de Nikon sau Canon care schimba des obiective, Quickdraw se bazeaza pe sistemul propriu de prindere al unui obiectiv pentru a-l fixa pe un suport metalic andurant. Sistemele din imaginea de mai sus se pot fixa de orice curea si pot gazdui tot felul de obiective printr-o simpla rotire. Un alt avantaj este derivat din faptul ca partea metalica pe care se fixeaza lentila este rabatabila pe o parte din plastic. Astfel puteti fixa obiectivul de care nu mai aveti nevoie prin fixare sa perpedicular pe corp, ca in secunda urmatoare sa-l lasati sa atarne pe langa corp.

Poiectul are nevoie de 100.000 dolari pentru realizarea dispozitivelor compatibile cu ambele monturi iar in acest moment a strans deja peste 50.000 dolari. Daca vreti si voi un astfel de gadget puteti intra pe pagina proiectului si sa donati 80 dolari pentru un simplu adaptor sau 180 dolari pentru doua suporturi si o curea. In ceea ce priveste livrarea in pana la sfarstiul lunii septembrie va puteti astepta la modelul compatibil cu montura de Canon in timp ce in octombrie vor ajunge si modele compatibile Nikon.

Quickdraw2

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele