Quasar aduce managementul de ferestre din OS X pe iPad

Quasar aduce managementul de ferestre din OS X pe iPad

ipad multi windows

Chiar daca iPad-ul este cel mai bun exemplu de tableta care rareori are nevoie de mai mult de o fereastra deschisa la un anumit moment, de acum exista o aplicatie care rezolva si aceastra problema.

Desi necesita un iPad cu jailbreak pentru a functiona, utilitarul creat de Pedro Franceschi pare lucrat extrem de bine. Quasar este un tweak, descarcabil din Cydia contra sumei de 10$, care ofera doritorilor posibilitatea de a lucra pe iPad cu ferestre ca pe un PC sau Mac obisnuit. Aplicatiile pornesc implicit in fereastra, pot fi redimensionate, pot fi rotite, pot rula pe tot ecranul si pot fi inchise complet sau pot fi trecute ,,in hibernare” – toate acestea printr-o interfata prietenoasa.

Desi, din cate se vede, functioneaza perfect in tandem cu orice aplicatie, utilitarul este in special folositor pentru aplicatiile de iPhone. iPad-ul suporta fara probleme aplicatii concepute exclusiv pentru iPhone, insa din pacate acestea ruleaza pe mijlocul ecranului cu o margine destul de mare de culoare neagra. Pentru astfel de situatii, Quasar este si mai util.

Mai ramane sa asteptam o solutie de jailbreak pentru cel mai nou iPad sau pentru iPad 2 cu iOS 5.1. In cazul iPad 1, nu cred ca s-ar misca la fel de fluent precum in clipul de mai jos:

Citește și: