24 iul. 2012 | 12:20

Qualcomm aproape ca renunta la tehnologia de panouri Mirasol

ACTUALITATE
Qualcomm aproape ca renunta la tehnologia de panouri Mirasol

Desi Qualcomm a devenit, in mintea multora dintre noi, echivalentul unui gigant tehnologic, cu radacini puternice in procesoare de diverse tipuri, se pare ca aceeasi companie nu este pregatita sa si piarda bani, nu doar sa castige.

qualcomm-mirasol

Mirasol este o tehnologie pe care am vazut-o functionala inca de acum cateva luni. Din pacate, Qualcomm, detinatorul tehnologiei nu s-a grabit sa puna cap la cap problemele respectivului tip de panouri pentru ca noi sa vedem produse pe piata care sa profite exact de aceasta tehnologie.

Gandite ca niste ecrane color cu un consum redus de energie, din pacate panourile Mirasol au mancat deja prea multi bani din bugetul Qualcomm incat sa mai justifice dezvoltarea practica si creearea de produse finale. Chiar si in aceste timpuri pesimiste, compania care detine tehnologia a gasi totusi o solutie de compromis. Cu toate ca va inceta personal productia , noile panouri QMT vor fi licentiate la preturi accesibile catre partile interesate. Prin licentiere Qualcomm va putea investi mai mult in dezvoltare si se va putea ocupa mai putin de partea de design si creatie a unor produse noi.

Cu mici schimbari planificate pentru anul urmator fiscal, CFO-ul companiei William Keitel insista asupra faptului ca Mirasol nu va disparea complet de pe harta, ba chiar va fi o tehnologie promovata asemanator oricarui alt produs al companiei.

qualcomm-mirasol-display-concept

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele