Quadricopterele incep sa fie si utile, nu doar pentru gaming

, 31 Mai, 11:09

charging

Un grup de cercatori din Nebraska s-au adunat pentru a demonstra ca exista quad coptere a caror utilitate este cu totul alta decat de jucarie.

Dezvoltat de Nimbus Lab, gadgetul din imagine isi depaseste conditia de accesoriu de gaming, prin includerea unui sistem magnetic de rezonanta cuplat perfect pentru transferul de energie electrica intre doua surse de energie electrica sau doua bobine – una montata pe quad copter si una pe orice alt dispozitiv care are nevoie de energie electrica.

In acest stadiu de evolutie al quad copterului, 5 Wati pot fi impinsi pe caile aerului de la 25 centimetri. Desi cei 5 vati nu sunt buni pentru multe lucruri sunt suficienti pentru alimentarea unui bec cu tehnologie LED.

Daca lucrurile evolueaza cum trebuie, aceasta tehnologie va fi integrata in dispozitive mai mari care vor ajuta la incarcarea de acumulatori din diverse dispozitive aflate in locuri inaccesibile – poate fi voba chiar si de senzori aflati sub apa sau becuri autonome amplasate sub un pod.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail