Producatorii de memorii RAM cresc productia si probabil si preturile

Producatorii de memorii RAM cresc productia si probabil si preturile


Cerinta de memorii tip DRAM a fost in crestere in ultimele zile, iar producatorii au reactionat aproape instantaneu la aceasta

Exista rapoarte care spun ca vanzatorii au crescut volumul de productie in acest an. Acesta a fost scazut in sfertul al patrulea al lui 2011, pentru a face fata unei scaderi a pretului aproape inevitabila. Cererea a fost ceva mai mare decat cea asteptata in primul sfert al anului curent, asadar producatorii au mai adaugat inca 100.000 de vafere in productie pentru a face fata cererii. Se presupune ca pretul memoriilor va creste cu aproximativ 30 de procente in decursul acestui semestru. Deja preturile pentru modulele de 4 GB si 2 GB DDR3 au simtit o usoara modificare de pret.

Elpida ramane o variabila nesigura in continuare in piata de memorii. Compania are o datorie ce insumeaza 4 miliarde de dolari, pe care daca nu va reusi sa o echivaleze cu produse sau sa o plateasca pana pe 22 Martie va trebui sa intre sub titulatura companiei Micron. Pana atunci, capabilitatile de productie ale Elpida (destul de limitate in aceasta perioada), vor putea ridica preturile memoriei DRAM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: