Procesoarele quad-core, mai cerute pentru gaming

, 23 Feb, 10:39

Ultimele date publicate in studiile de caz precizeaza ca procesoarele quad-core sunt in centrul atentiei gamerilor, fiind prima varianta la alegerea unui sistem.

Procesoarele dual-core inca sunt in topul preferintelor cu 46,49% in piata, insa acest segment este in curs de scadere, preferinta generala a utilizatorilor fiind procesoarele Quad-Core care au un procent de ocupare de 45,02. Celelalte variante joaca roluri nesemnificative, procesoarele single-core sunt la 5,52%, cele cu 6 nuclee la 1,47%, triple-core la 1,39% si cele cu 8 nuclee la 0,07%.

Intel domina piata cu 73,90%, o crestere de la 72,72%din luna iulie a anului trecut, iar AMD detine doar 26,10%. Cele mai folosite sunt frecventele intre 2,3 si 2,7 GHz la procesoarele Intel iar utilizatorii de AMD folosesc preponderent procesoare cu frecvente cuprinse intre 3 si 3,29 GHz.

La finalul acestui an ne putem astepta la o crestere masiva a procesoarelor quad-core, mai ales ca unii dintre producatorii de jocuri se gandesc sa schimbe engine-ul pe care construiesc in prezent sau deja au facut-o, pentru a beneficia de nucleele in plus ale CPU-ului.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail