Primul Radeon HD 7970 in varianta Sapphire

Primul Radeon HD 7970 in varianta Sapphire

Sapphire se mandreste cu faptul ca ofera tehnologii revolutionare pentru produsele sale, implementari AMD in cele mai multe cazuri. Am vazut insa si variante mai reusite, desi trebuie sa recunosc ca Sapphire este primul care vine de obicei pe piata cu un produs finit, imediat dupa lansarea unui nou cip grafic. La fel se intampla si cu HD 7970, noul cip grafic care este disponibil odata cu noul an.

HD 7970 este fabricat in litografia de 28 nm si pretinde a fi cel mai puternic GPU creat vreodata, asteptam sa facem si noi ceva teste sa putem afirma asta cu siguranta.

GPU-ul HD 7970 dispune de viteze de 925 MHz pentru nucleul grafic, 2048 procesoare de stream, interfata de memorie pe 384 biti si o latime de banda extraordinara de 264 GB/s. Cantitatea de memorie este de asemenea impresionanta – 3GB GDDR5.

Probabil cel mai interesant avantaj fata de restul placilor video de pana acum este suportul pentru PCI Express 3.0, ce promite ca va creste in mod substantial viteza de lucru a placilor grafice. Avand in vedere ca este prima placa din aceasta serie, designul este identic cu cel al placii de referinta.

Alte aditii interesante la aceasta placa sunt porturile HDMI 1.4a ce suporta un framerate de 120 Hz, deci este compatibil 3D, si, la fel ca DisplayPort 1.2 HBR2, compatibil cu rezolutii 4K si cu noile display-uri care vor aparea, speram, intr-un timp destul de scurt. Asteptam deci cu nerabdare ca noile placi grafice sa isi faca loc si pe platformele noastre de test pentru a va oferi cat mai multe detalii picante despre acestea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: