Primul Google Phone iese la iveala, cu Android din… 2007 [+VIDEO]

Primul Google Phone iese la iveala, cu Android din… 2007 [+VIDEO]

SONY DSC

Daca zilele trecute anuntam cateva trasaturi ale unui telefon Google pornind de la niste documente din procesul Google versus Oracle, acum se pare ca cineva a pus mana pe un astfel de telefon si este functional. La final, este si un video.

Chiar daca este greu de crezut, Android-ul, ca sistem de operare, exista inainte de aparitia primul iPhone. Problema? Dupa cum veti vedea din acest Google Phone, nu are nici o legatura cu Android-ul de acum, iar aceasta versiune nu face decat sa reconfirme influenta pe care a avut-o lansarea telefonului Apple asupra smartphone-urilor actuale.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Android 2007/”/]

Intitulat Google Sooner, smartphone-ul pe care-l vedeti mai sus, are foarte multe elemente in comun cu un BlackBerry sau Nokia seria E, pentru ca pur si simplu ele au fost sursele de inspiratie. Steve Troughton-Smith, un dezvoltator de aplicatii, a pus mana pe acest terminal si a postat pe blogul personal cateva informatii si capturi legate de un telefon al carui sistem de operare poarta data de 15 mai 2007, cu aproape jumatate de an inaintea lansarii primului iPhone.

home_screen

google talk

gmail

dock

Dezvoltat de catre HTC, primul telefon al celor de la Google, care daca nu ma inseala memoria nu a fost disponibil utilizatorilor obisnuiti niciodata, nu are nici o treaba cu ideea de ecran sensibil la atingere. Ecranul principal nu seamana catusi de putin cu cel pe care l-am cunoscut mai tarziu. Nu exista widget-uri, ci doar un ceas mare si un buton marcat cu Google.  Acesta din urma poate fi folosit pentru a se accesa aplicatii folosind un joystick fizic.

Pentru mai multe capturi si pentru a vedea cat de in urma era Google in 2007 cand vine vorba de smartphone-uri, merita sa accesati blogul celui care a descoperit jucaria.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI