Primul film de Hitchcock in Blu-ray 3D incepand din toamna

Primul film de Hitchcock in Blu-ray 3D incepand din toamna

Hitchcock

Desi nu anuntam deseori, spre niciodata, lansari de filme in format Blu-ray, de aceasta data vom face o exceptie. Nu prentru ca este vorba de doua filme de Alfred Hitchcock, ci datorita unei inovatii pe partea de conversie a unei pelicule in format Blu-ray.

Warner Bros. va lansa in aceasta toamna doua noi filme de Alfred Hitchcock in format Blu-ray, respectiv Blu-ray 3D. Ati citit bine.

Dial M for Murder, un film lansat in 1954, care la momentul respectiv a ajuns in salile de cinema in format 3D anaglif, va fi lansat in format Blu-ray 3D. Lasand la o parte cea de a doua lansare a regizorului din aceeasi perioada, Strangers on a Train – disponibil tot in aceasta toamna, sa revenim la modul in care s-a facut trecerea de la pelicula la 3D.

Pentru ca rezultatele sa fie spectaculoase, iar experienta imersiva, cei de la Warner Bros. au utilizat negativele originale de la filmare si le-au scanat la rezolutie 4K. Apoi, intregul material a trecut printr-un proces de restaurare, avandu-se in vedere faptul ca era vorba de continut diferentiat pentru fiecare ochi. Pentru a se evita micile probleme de convergenta a continutului 3D rezultat, au mai fost folosite cateva filtre, iar rezultatele se pare ca sunt deosebite. In orice caz, pe disc este inclusa si o versiune 2D a filmului daca va incanta mai mult.

Indiferent daca va fi sau nu un succes acest film 3D din anii ’50, Jeff Baker de la Warner a mentionat ca urmatorul pe lista este House of Wax din 1953 – un alt 3D clasic. Din aceeasi categorie mai fac parte nu mai putin de 15 filme cu o vechime remarcabila.

Daca va intrebati la ce preturi veti putea gasi aceste creatii, va puteti astepta la 36 dolari pentru Dial M for Murder si 20 dolari pentru Strangers on a Train. In cazul in care nu mai stiti despre ce este vorba in filme sau pur si simplu vreti sa va faceti o idee despre cat de vechi sunt filmele de mai sus, iata si trailerele mai jos: