Primele HDD-uri de 4 TB de la Western Digital sunt pe piata

, 28 Sep, 13:40

WD RE 4 TBIata ca a venit si momentul in care mai asistam la o crestere in capacitate a HDD-urilor. Noul model de 4 TB de la Western Digital nu a aparut pe motive de crestere a densitatii de date pe platan ci ca o cerere a entuziastilor care au nevoie de foarte mult spatiu de stocare si de asemenea din necesitatea de spatiu pentru datacentere.

WD RE SAS si WD RE SATA sunt, dupa cum le spune si numele, din seria Enterprise si detin fiecare 5 platane de cate 800 GB fiecare. Acestea erau pana acum disponibile si cu capacitati de 1,2 si respectiv 3 TB. Dupa spusele producatorului noile discuri suporta 1.4 milioane de ore de functionare pentru variantele SAS fata de 1.2 milioane de ore pentru cele SATA si au o viteza de 7200 rpm. Noile discuri includ tehnologia NoTouch ce reduce uzura fizica a discului prin faptul ca, platanele nu sunt atinse de catre captele de citire. pretul porneste de la 130 dolari pentru modelul de 1 TB si poate ajunge la 479 dolari pentru versiunea de 4 TB. Momentan la noi inca nu le-am vazut pe magazinele online, insa sunt sigur ca nu va mai dura mult pana cand vom vedea si echivalentul piperat in moneda nationala.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail