Prezervativele vor veni cu coduri QR – poti da check la locul actiunii

Prezervativele vor veni cu coduri QR – poti da check la locul actiunii

Incercand o noua metoda de popularizare a sexului protejat pentru prevenirea sarcinilor nedorite si a raspandirii bolilor venerice, o organizatie americana spera sa reuseasca sa mediatize un nou tip de prezervative care includ un cod QR pe ambalaj.

Planned Parenthood of the Great Northwest este numele organizatiei care a distribuit nu mai putin de 55.000 de astfel de prezervative, iar prin intermediul site-ului WhereDidYouWearIt.com, cei care scaneaza codul vor fi directionati catre un „check-in” aferent locatiei in care a fost desigilat respectivului prezervativ.

Desi ar parea dubios la prima vedere sa combini un ideea de Foursquare cu activitati sexuale, in cazul tineretului din ziua de azi, o astfel de aboardare chiar are sanse sa functioneze. Mecanismul din spatele acestei actiuni este de a transmite utilizatorilor site-ului ca sexul protejat se petrece oriunde si oricand si ca nu este un subiect tabu sau rusinos. Venind in intampinarea eventualelor intrebari, organizatia care a initiat proiectul a afirmat ca nu vrea nici sa incurajeze, nici sa descurajeze sexul, ci vrea pur si simplu sa incurajeze sexul protejat. Pe langa check-in, care nu va fi insotit de o locatie extrem de precisa, fiecare intrare poate fi insotita si de o descriere anonima a actului in sine, de preferat fara limbaj explicit.

Va vine sa credeti ca in Romania am gasit 3 check-in-uri la prima vedere pe site-ul Wheredidyouwearit ?

Citește și:
Etichete: